Monday, October 31, 2011

(23) (22) (21) (20) Tinginys

Dingo internetas :) Nu gerai gerai, juokauju. Aš buvau dingęs nuo interneto, nes baisiai tingėjau rašyt, tiksliau sveikatos nebuvo kažką čia slebizavot.Vis dėl to savaitgalis, baliai festivaliai ir kaip žinia po tokių gerų balių paskui daug dienų iškrenta iš gyvenimo. Bet čia jau kita istorija. Nepergyvenkit, namų darbus dariau :) Tad dabar net nežinau kaip čia geriau viską surašyt. Gal pradėsiu nuo šiansienos, paskui vakar dienos ir t.t. Čia tam, kad išlaikyti eiliškumą, ką po ko dariau :)

Taigi, šiandiena: (20) diena iki mano šito durniavimo pabaigos :)

Patiekalas: Jautienos troškinys raudono vyno padaže. Receptas iš Oliverio knygos. Yspūdingai :) Labai skanu ir labai gurmaniška, jei taip galima išsireikšt. Ganėtinai paprastas receptas, bet labai jau ilgai trunką visą šitą patiekalą pagamint. Gal šia proga, kad jau neturiu tikslios nuorodos į receptą, tai gal jį ir parašysiu:

Reikės:

  • 800g šmoto jautienos pačiam troškiniui. (Pjausčiau ganėtinai dideliais gabaliukais)
  • Dar šiek tiek jaučio tam, kad padaryti jautienos buliono.
  • 0,5 butelio raudono sauso vyno
  • 0,5kg bulvių. (Pjausčiau dideliais gabalais)
  • Poros morkų (Pjaustoma stambiai)
  • Paprikos, Svogūno, Česnako, Krapų
  • Cukinijos, Saliero
  • Miltų Prieskonių
  • Alyvuogių aliejaus ir sviesto.
      Pabarstui:
  • Česnakas, smulkiai tarkuota citrinos žievelė, krapai, pertražolės.
Gaminimas:
Supjaustai porą gerų skiltelių česnako ir didelę galvą svogūno ir pakepi ant aliejaus ir sviesto (Nežinau, kodėl  reikia ir sviesto ir aliejaus, klauskit Oliverio:). Visas šis procesas daromas inde, kuriame bus daromas troškinys. Siūlyčiau imti špižinį indą, nes visa tai bus troškinama orkaitėje. Tada supjaustytą mėsą apvolioti miltuose, sumaišytuose su prieskoniais (pagal skonį, dėjau, kas buvo po ranka, džiovinta paprika, pipirai, karis, džiovinti krapai ir t.t.) ir mėsą sudedam į puodą. Tada visas daržoves supjaustytas gan dideliais gabalais irgi sumetam į puodą. Užpilam vynu ir jautienos bulionu, kurį turėjot pasigaminti prieš tai, pabarstom šviežiai sumaltais juodaisiais pipirais, jų nepagailėti. Tada truputi paverdat ant viryklės ir atsargiai viską sumaišot. Pašaunat visą šį gėrį į orkaitę 160-170 laipsnių temperatūroje. Troškinti 3-4 valandas. Taip taip, tiek ilgai. Nors aš troškinau tik pora, nes mėsa buvo labai minkšta. Žodžiu baigti trškinti tada, kai mėsa pasidaro tokia minkšta, kad jos beveik kramtyt nebereikia :) Ir viskas toškinys baigtas. Pabarstui, kuris labai pagyvina skonį papraščiausiai patarkuoti citrinos žievelės, supjaustyti smulkiai česnaką, petražoles ir krapus ir tiesiog pamaišyti. Kiek jo reikės užsiberti, tai čia kiekvieno asmeninis reikalas. Skanaus!




Jau kad šiandien dariau šeimynai vakarienę, tai atvarė ir sesuo su šeimyna. Tad šiandienos mano foto modeliai pabuvojo mano sūnėnai. Smagu tuos mažiukus fotkint, labai noriai maivosi prieš objektyvą, tačiau labai sunku išgaut gražesnę nuotrauką, mat labai jau nenustygsta vietoje :)


O dabar trumpai apie būtąjį laiką.

(21) Diena, t.y. vakar:


Patiekalas: krevetės marinuotos brendyje. Skamba galingai, bet užtat kaip lengva pasigaminti ir koks skonis! Taip gavosi, kad pietums tėveliai privirė pilnus puodus maisto, tad kažko skalsaus ir daug gaminti man nebebuvo prasmės, todėl išsirinkau šį nerealų užkandį prie vyno arba alaus :) Drįstu teigti, kad netgi tie, kas nemėgsta jūros maisto, šį patiekalą tikrai pamėgtų. Aštru, neįprasta, kitaip. 

Receptas: http://kasuvalgyti.lt/2010/09/pipirines-cesnakines-krevetes/


Fotografija: turiu padaryti išpažintį, kad tą dieną nieko gero ir nenufotografavau. Buvau paėmęs fotoaparatą į rankas, bet nieko doro, ką norėčiau parodyt taip ir nepadariau. Tad dedu nuotrauką iš kitos dienos fotosesijos :)


(22) Diena, t.y. užvakar:

Jau tą dieną tai visai tinginys buvo surietęs į ragą. Ne tik, kad gaminau tai, ką jau esu gaminęs, bet ir nuotraukų padariau vos kelias...

Gaminau kuldūnus, jei tai galima pavadinti gaminimu :) Receptas kaip ir mano paties, bet toks labai jau primityvus :) Žodžiu kažkada labai seniai, kai buvau dar jaunas (gerai skamba :) labai mėgau čili picos gruzdintus kuldūnus. Ir dabar dar mėgstu, bet pats kurkas skaniau pasidarau. Žodžiu norėjau tą patiekalą ir pats išmokt pasigamint. Tad vieną dieną pabandžiau, viskas gavosi puikiai ir iki šiol karts nuo karto tų kuldūnų pasigaminu. Receptas: išverdi kuldūnus ir sudedi į blėką kepimui orkaitėje. Pasidarai padažiuką iš grietinės, majonezo (50/50) ir daugybės įvairiausių prieskonių pagal skonį. Jų gailėti tikrai nereikia. Tą padažą užpili ant jau išvirtų kuldūnu ir užbarstai tarkuotu sūriu. Pašauni į orkaitę ir pakepi kols sūris išsilydis ir truputi viskas paskrus. The End.

Nuotraukoje, mano braliuko ciuckis. Apturėjau malonumą tą žvėrį pavedžiot, tai tuo pačiu nutariau ir padaryt nuotraukų savo blogui. Deja, kažkaip rezultatas manęs tiek nedžiugina, bet kadangi dar tik pradedantysis, tai per daug savęs negražiu :)



(23) Diena, t.y. kažkada seniai:

Tądien iš manęs kulinaras buvo nekoks. Labai nekoks. Užtai kokių nuotraukėlių padariau! :)

Gaminau bulvinius blynus. Paprasta, labai ilgai kepti ir daug vargo + paskui daug tvarkytis. Manau visi yra matę bulvinius blynus, tad net nesivarginau jų fotografuoti, juolab labai neišvaizdus patiekalas. Bent jau man jie ten kažkokie padegę gavosi :) Kabake geriau juos padaro :) O tvarkymosi po to.... Pusė virtuvės taukuose skendo po to kepimo. Nežinau ką aš blogai dariau, bet kaskart kai dėdavau masę į keptuvę tai taip taškydavosi į šalis taukais, kad net baisu būdavo ją dėt, rankas kaskart nusisvilindavau :)

O vat užtai nepatingėjau ir išėjau gerų porą valandų pafotografuot į Vilniaus senamiestį. Prasiėjau pro dar visokias man nebūtas vietas. Įdomus tie bromai, tokių keistų vaizdų gali prisižiūrėt, kaip antai koks inkilas prikaltas prie senos bažnyčios lango, arba kaip meškiukas prikabintas prie sienos, šiaips, kaip dekoracija spėju. Bet kadangi dedu tik po vieną nuotrauką iš savo fotosesijos, tai išsirinkau šitą:




No comments: