Friday, November 4, 2011

(16) Naktinės Čili salotos su naktine nuotrauka

Šiandien vėl vianas iš tų variantų, kai neini miegot tol, kol nepadarai dienos darbų. Grįžau namo apie 23:40 ir dar buvau negaminęs, ačiū dievui nuotraukomis buvau jau pasirūpinęs ankščiau. Ir ką jūs manot? O gi teko stot prie puodų ir darytis vakarienę. Jau buvo kilus mintis, kad vistik "nebūk durnas, jau vidurnaktis", bet paskui geriau pagalvojus supratau, kad vistik esu alkanas ir praktiškai gyvas tik pusryčiais, tai nusiraminau ir kibau į darbus.

Su ta sąlyga, kad gaminimas vyko naktį ir tėvukai jau miegojo, tai garsiai puodais barškint nesinorėjo. Teko galvot kažką greito ir kas nereikalauja ilgo ruošimo. Tad šios dienos patiekalas - Čili salotos. Receptą gavau iš labai geros virėjos, kuri dirba "Amicus hotel". Nežinau ar turėčiau čia minėti vardus, tai gal vis dėl to jį nutylėsiu. Maža ką. Žodžiu, receptu pasidalinsiu, nors neatsiklausiau ar galima, na bet visada galima šiuos įrašus pataisyti :) Į didelę lėkštę supjaustai salotas (kinišką kopūstą naudojau) pomidorą, papriką, kumpio, marinuotą agurkėlį, pavarai pipirų ir druskos (pagal skonį), įmeti kelis marinuotus svogūnėlius ir užpili padažu. Padažas: pomidorų padažas, majonezas ir marinato iš marinuotų agurkėliu arba svogunėlių tam, kad padažas būtų šiek tiek skystesnis. Dar į padažą įmaišiau aitriosios paprikos (vistik čili salotos). Eiliškumo laikytis nebūtina, vistiek viską išmaišai, čia tik patiekimui. Gavosi nuostabiai skanu, bet man dar lygiuotis į profesionalus dar toli, "Amicus'e" vistiek skaniau, bet, kaip sakant, viskas ateina su praktika :) Kadanors atkalsiu ir aš sistemą, kaip čia viskas daroma.
Viskas labai gražu ir labai faina, tik va bėda ta, kad kaip jau skundžiausi anksčiau, nemoku dozuot kiekių porcijoms. Tai ką pasidariau, tą teko ir susivalgyt, o tokį kalną susivertus į skrandį apie puse pirmos nakties, naktį tikrai indėnus sapnuosi :)
Dar noriu pasidžiaugt, kad ką ką, bet patiekalus fotografuot tai tikrai išmoksiu per šį mėnesį :)


Fotografijos burelis :)
Šiandien žaidžiau su išaikymu ar kaip jis ten vadinas :) Rezultatą patys matot.

No comments: